Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan başlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Binanın içinden horya akıllıca inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kalburüstü hale getirmiştir.

Firmamız ile yapacağınız muamelelerde, biz sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen teknoloji ile meşru zorunlulukları da hesap pusulası ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını sağlamlıyoruz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kat skorsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baş olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle Yangın Kapısı sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Genel amacı insanoğluın binayı dokunca görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mekân aldatmaır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik Yangın Çıkış Kapısı bir sahanlık binalıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir binada olan bu hatlar tehlikeli durumların minval göstericisidir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emin şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina muhtevai yahut dışı yangın kapısı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları nizamlı olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın biçimli çalışmasını uydurmak midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse bakım örgülmalıdır.

Ekseriya yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde kâin insanoğluın ve gayrı dinamikların yangın yahut herhangi bir ivedi manzara esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin kuruluşlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, mimarilması zaruri, binaların vazgeçilemez unsurları arasında durum almaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *